12/27/2014

CHRISTMAS 2014

Nyt on jouluaatto ja kaikki sen mukana tuomat pyhät lusittu. Hyvin levänneenä, suklaata syöneenä  ja jouluruokaa kyllästymiseen asti herkutelleena jaksaa vihdoin raahautua koneen ääreen ja postata jouluaattokuulumiset. Edellisessä postauksessa taisin mainitakkin että aatonaatto, aatto ja osittain joulupäiväkin taittu Toivakassa iskän luona. Niko tosin vietti aikaa meijän poppoon kanssa aattoaamuun asti ja siirty sitten omien vanhempiensa ja veljiense luokse loppu päiväks. Mulle on ainakin tärkeetä saada viettää aatto omien vanhempien ja sisarusten kanssa, joten sovittiin myös tänä jouluna että kumpikin on aaton kotonaan.
Meillä on ollu aina tapana, että kaikki lapset tulee jouluksi kotiin ja siellä sitten kanssa ollaan. Tänä vuonna taas kerran kokoonnuttiin jo aatonaattona koko porukalla saman katon alle, saunottiin, vaihettiin kuulumiset ja otettiin parit neuvoa antavat kun veljenpojat oli saatu untenmaille. Rakastan joulussa sitä että kenelläkään ei oo kiire mihinkään, varsinkaan nukkumaan, ja sitä että saa viettää aikaa kaikista tärkeimpien kanssa.
 photo IMG_7377_zps6b0d604d.jpg  photo tonttujpg_zpsee178f1e.jpg
Aattoaamu alko meillä aika normaalilla kuviolla, joulupuuro, vähän aikaa makoilua ja elämästä nauttimista ja sen jälkeen lenkille ja pulkkamäkeen pikkupoikien kanssa! Oli ihan täydellistä kun saatiin valkonen joulu. Mikään ei voita sitä fiilistä talvella, kun lenkille lähtiessä ulkona on pari raatia pakkasta ja lumi narskuu lenkkareitten alla, huh. Muutenkin loska ja tuuli on paljon inhottavampi kun pieni nipistävä pakkanen. 
Lenkin jälkeen hörppäilin punaviinillä terästetyn glögin ja kipitin äkkiä saunan lämpöön. Teklastakin näki että lenkin jälkeen se nautti koko sydämmensä kyllyydestä lattialämmityksestä ja kylkiasennosta! Lämmittelin saunassa hetken ja olin just menossa suihkuun kun äitipuoli ryntää saunaan ja totee että pukki on tulossa.. Oli vähän aikataulu vissiin pettäny ja valkoparta päätti saapua paikalla reilun tunnin etuajassa. Siellä se istu jo jakamassa lahjoja siinä vaiheessa kun pääsin pikasuihkun ja vaatteitten vaihon jälkeen paikalle. Sain kuitenkin omani pois ja kerkesin nähä pikkupoikien ilmeet kun ne repi papereita lahjojen päältä. Mun lahjat kerron seuraavassa postauksessa, mutta vähän veikkaan että kaikkien mielestä joulun paras lahja oli Gran Turismo 6 ja siihen kuuluva ratti ja polkimet! Mä en oikeestaan tiiä oliko se enemmän pikkupoikien juttu vai näitten isompien? Juniorit lähti nukkumaan niin vanhempi väki tais nauttia ainakin yhtä paljon aika-ajoista ja rallikisoista toisiaan vastaan, kun tää nuorempi sukupolvi :D 
 photo BeFunky_IMG_7346jpg_zps4c58c7d9.jpg photo mummu_zpsf8f34299.jpg
Aattoilta kulu ralliautoilun. hyvän juoman ja vielä paremman seuran parissa. Joulupäivän aamu alotettiin vaihteeks puurolla ja saunalla. Osa porukasta lähti tallille moikkaamaan Ollia ja ulkoilemaan, mutta päätin olla tylsä ja valitsin pakkasen sijasta sohvan ja peiton.. Heh. Välillä näin. 
Puolen päivän maissa iskä lähti hakemaan mummoa syömään meijän kanssa. Vaikka käynkin mummon luona tosi usein ja viimeks olinkin siellä vierailulla aatonaattona, niin musta oli silti ihana nähä ja saada viettää osa joulusta myös sen kanssa. Nikokin saapu paikalle hyvissä ajoin syömään. Kauhottiin vikat jouluruuat tässä osotteessa naamaan ja startattiin auto kohti Rautalampee ja äitiä. Ajeltiin sinne, avattiin muutamat paketit ja syötiin toistamiseen jouluruokaa. Saatiin äitin pöperöitä vähän matkaakin ennen kun lähettiin takasin Jyväskylään. Päästiin vihdoinkin, aika myöhään tosin, mutta päästiin kuitenkin Nikon vanhempien luokse ja saunaan. Saunan jälkeen alotettiin sitten perinteinen monopoli, jossa tuttuun tapaan otin takkiini ja pahasti, mutta mieltä lämmitti se ettei Nikolla menny se peli yhtään sen paremmin kun mullakaan!
Tiivistin nyt melkoseen pakettiin mun joulunvieton. Kuvia ei kertyny mitään älyttömiä määriä, mutta tässäpä ne tärkeimmät! Huomenna koitan varata aikaa joululahjapostaukselle, koska nyt oon aivan liian väsyny semmosta järkeilemään. Sitäpaitsi mulla on tänään vielä lupa nauttia suklaasta ja Gossip Girlistä ilman huolta, koska huomenna pitää kiirettä jonkun verran! Siitäpä lisää sitten huomenissa. Ihanaa lauantai-iltaa
 photo joulupukkijpg_zpsdbe31be4.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla