2/14/2013

Taatusti onnistuvan täytekakkupohjan ohje!

Saatiin Henen, Reijan ja Katan  kanssa koululta tehtäväks tehdä täytekakku abien potkiaisiin. Tyyli oli vapaa, joten valittiin suklaamousse-vadelmakakku. Ensimmäinen vedos pohjasta ei menny niinku elokuvissa.. (tein siis eriohjeella, kun alla oleva) Suorastaan vitutti, kun olit suurella vaivalla tehny kaiken työn, oottana paistumisen ja lopputulos näytti kutakuinkin tältä:
Photobucket
Vasemmalla komeilee siis mun yksinään aikaan saama "täytekakku".. Tein ton pohjan 2 kananmunaa ja ½dl venhäjauhoja pienemmällä ohjeella, mutta silti ero on aika radikaali :D Oikeella taas on tyttöjen kanssa yhteistyölla aikaan saatu kakku, se oli lähes täydellinen. Suosittelen siis käyttämään alla mainittua ohjetta, jotta tekin onnistutte ;)

Raaka - aineet

kpl kananmunia 
2dl sokeria
dl vehnäjauhoja 
1tl leivinjauhoja
korppujauhoja

Photobucket
Kaikki varmaan suurinpiirtein tietää miten homma etenee, mutta leikin nyt viisasta ja kerron silti.. Koska ite en tienny :D
1. Aloita laittamalla uuni n. 175 asteeseen.
2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. 
3. Sekoita leivinjauhot ja venhäjauhot keskenään. Siivilöi seos muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti vaikka puuhaarukalla.
Photobucket
4. Voitele kakkuvuoka voilla tai leivontamargariinalla ja lisää korppujauhot vuokaan. Levitä jauhot tasaisesti vuoalle pyörittelemällä sitä ja lopuksi taputtele reunoja, että ylimääräiset tippuu pois.
5. Kaada taikina tasaisesti vuokaan ja laita uuniin. Anna paistua n. 30min ajan. 
Photobucket
Photobucket
6. Ota kakku pois uunista ja anna jäähtyä. Jäähtymisen jälkeen leikkaa pohja keskeltä kahteen osaan, jotta saat pohjan ja päälysosan erilleen.
7. Kostuta osat varovasti ruokalusikalla maidolla, vedellä tai mehulla.
Photobucket
8. Laita haluamasi täytteet väliin. Varo laittamasta liikaa kermavaahtoe, ettei tule liikaa ylitse...vinkvink.
9. Vatkaa kermavaahto ja levitä se kakun päälle mielesi mukaan. 
Photobucket
WUHUU, se on perkele valmis ! 

2 kommenttia:

  1. Tuliko siitä hyvää??! Toi taikina näyttää niin ihanaltaa. Mäki haluun...!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taikina on kakun parasosuus! Tuli, ihan loistavaa. Suosittelen kokeilemaan ;)

      Poista

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla